Ons aanbod sneeuwkettingen
Bij Sneeuwkettingen4U kunt u sneeuwkettingen direct online bestellen. U vindt bij ons een ruim assortiment, van goedkope tot de meest comfortabele en meest gemakkelijk te gebruiken sneeuwkettingen. Uiteraard zijn alle sneeuwkettingen goedgekeurd en voldoen ze aan de Europese en lokale regelgeving. Tevens worden alle sneeuwkettingen geleverd zonder verzendkosten, de verzending is dus gratis!
Maggi 4 All sneeuwkettingen (9mm)
Carpoint sneeuwkettingen KNS (9mm)
Maggi XS-9
Maggi The One (9mm)
VanafKönig CB-12
VanafMaggi Rapid Matic V5
Pewag Nordic Star 9mm
Carpoint sneeuwkettingen RVX (16mm) voor SUVs
Weissenfels Tecna (M30)
VanafKönig CD-9 (9mm)
VanafKönig CL-10 Smart Fit (10mm)
VanafMaggi The One 4×4 SUV
Weissenfels Attiwa Clack & Go (M43)
VanafKönig CB-7 (7mm)
VanafPewag Servo RS9 (9mm)
VanafWeissenfels Clack&Go Uniqa (M32)
Husky Professional sneeuwkettingen (16mm)
€159.95Weissenfels Rex TR (RTR)
VanafKönig XB-16 sneeuwkettingen (16mm) voor 4×4 en SUV
VanafWeissenfels Clack&Go Prestige (M44)
VanafKönig CG-9 102 en König CG-9 103 voor Tesla Model 3
König XD-16 sneeuwkettingen (16mm)
VanafWeissenfels Clack&Go RCS Sport (12mm)
VanafSneeuwkettingen kopen
Alle sneeuwkettingen die wij aanbieden zijn goedgekeurd en voorzien van het TÜV keurmerk, gecertificeerd conform de Oostenrijkse Ö-Norm V5117 / V5119 en voldoen aan de Europese EN 16662-1:2020 norm en lokale regelgeving. Hiermee zijn deze volledig geschikt voor elk Europees land voor de wintersport. Bovendien bieden wij gratis verzending aan. Bestelt u op een werkdag vóór 14:00 uur? Dan wordt uw bestelling nog dezelfde dag verzonden. Bij Sneeuwkettingen4u streven we ernaar om uw winterse avonturen veiliger en comfortabeler te maken. Sneeuwkettingen bestellen doet u dus voordelig, met het beste advies en snel, op Sneeuwkettingen4u.nl.
Veiligheid in de winter
Wanneer u op wintersport gaat, is het van groot belang om goed voorbereid te zijn op de winterse rijomstandigheden. In veel landen is het verplicht om sneeuwkettingen en winterbanden te hebben en te gebruiken voor extra grip op besneeuwde of gladde wegen. Daarom is het essentieel om passende en geschikte sneeuwkettingen mee te nemen. Het hebben van de juiste sneeuwkettingen kan in bepaalde situaties het verschil maken tussen veilig aankomen op uw bestemming of vast komen te zitten in de sneeuw.
Gaat u binnenkort op wintersport? Koop dan uw sneeuwkettingen veilig en voordelig in onze webshop. U kunt vertrouwen op onze expertise en onze uitstekende beoordeling. Klanten geven ons gemiddeld een 9 uit 10, uit meer dan 500 unieke klantbeoordelingen! Veiligheid en goed advies staat voorop, en wij staan klaar om u daarbij te helpen. Neem dan contact op met onze adviseurs op : 0318 – 250030 of maak gratis gebruik van onze live chat.
Welke sneeuwkettingen heb ik nodig?
Om te weten welk type kettingen u nodig heeft en het juiste product te kiezen zijn er een aantal aspecten waar u rekening mee dient te houden. Het type dat u nodig heeft is afhankelijk van het gewicht van uw voertuig, de bandenmaat, de beschikbare binnenspeling van de auto. Daarnaast speelt uw persoonlijke voorkeur met betrekking tot de montage natuurlijk een rol. Tevens is uw bestemming van belang in verband met certificering en keurmerken.
Voor het gebruik van Sneeuwkettingen in alle landen in de Europese Unie dienen deze gecertificeerd te zijn met de Europese EN 16662-1:2020 norm. In Oostenrijk dienen ze tevens te voldoen aan de Ö-Norm V5117 of V5119. Duitsland stelt als eis dat ze tevens zijn voorzien van het TÜV keurmerk. Alle producten aangeboden op onze webshop voldoen aan al deze vereisten.
De eerder genoemde binnenspeling, de ruimte aan de achterkant van het wiel voor montage van kettingen, is afhankelijk van uw velg- en bandenmaat. Deze is veelal terug te vinden in de handleiding van de auto. Voor personenwagens met een kleine velgmaat is dit meestal 9mm. Voor SUVs is dit bij kleinere bandenmaten meestal 16mm. Naarmate de banden- en velgmaat toeneemt, neemt de beschikbare binnenspeling af. Voor dit type banden zijn er speciale fijnmazige sneeuwkettingen beschikbaar. In sommige gevallen is de ruimte zo beperkt dat er überhaupt geen ruimte meer is. Dan zijn loopvlaksneeuwkettingen een oplossing. Deze mogen altijd worden gemonteerd. Ook wanneer er in uw handleiding staat dat op een specifieke bandenmaat geen sneeuwkettingen mogen worden gebruikt.
Om te achterhalen hoeveel beschikbare ruimte er is voor de montage van tractiekettingen kunt u ook gebruik maken van onze adviesmodule. Deze houdt namelijk rekening met de beschikbare binnenspeling per voertuig én bandenmaat.
Gemakkelijk te monteren
Uiteraard spelen ook persoonlijke voorkeuren een rol in de keuze voor de beste sneeuwketting. Denk hierbij aan montagegemak, velgenbescherming en prijs. Om het nog gemakkelijker te maken bieden we gratis online advies. Hiervoor gebruikt u onze unieke sneeuwkettingen adviesmodule of onze live-chat. Op basis van uw automerk, model, bouwjaar en bandenmaat worden direct de passende sneeuwkettingen uit ons uitgebreide assortiment geselecteerd.
Tevens hebben wij per automerk een overzicht van alle populaire modellen en daarbij passende sneeuwkettingen uitgewerkt. Daarbij leggen we precies uit welke kettingen geschikt zijn en waarom.
Persoonlijk advies op maat
Wilt u de beste kettingen voor uw auto? En heeft u liever persoonlijk contact en deskundig advies over de aanschaf? Geen probleem. Neem contact op met onze experts via onze live-chat of op 0318 – 250030. Wij helpen u graag met het maken van de beste en/of meest voordelige keuze.
Sneeuwkettingen naar automodel
Klik op de onderstaande button om uw automerk en model te kiezen voor het beste advies.
Adviesmodule
Klik hieronder om de sneeuwkettingen adviesmodule te gebruiken.
Hoe weet ik welke sneeuwkettingen ik nodig heb?
Voor het kiezen van de juiste kettingen dient u rekening te houden met : de bandenmaat en de gewichtsklasse van uw voertuig. Daarnaast dient er voldoende ruimte aanwezig te zijn voor de montage van sneeuwkettingen. Deze ruimte, veelal binnenspeling of wielkastruimte genoemd, is voor personenwagens met een kleinere velgmaat meestal 9mm en voor SUVs met kleine banden is dat meestal 16mm.
Er zijn speciale sneeuwkettingen voor personenwagens, crossovers en SUVs. Ook voor bestelwagens zijn er aparte producten beschikbaar. Naarmate de gewichtsklasse van het voertuig toeneemt zijn er dikkere schakels noodzakelijk om te voorkomen dat de kettingen overbelast raken. Elektrische personenauto’s en hybrids hebben door hun batterijpakket vaak een hoger leeggewicht, waardoor ze meestal in de zwaardere crossover gewichtsklasse vallen. Wanneer de schakeldikte groter wordt, hebben traditionele kettingen meer ruimte nodig voor montage. Bij grotere bandenmaten dan standaard is de beschikbare ruimte voor het monteren van tractiehulpmiddelen vaak beperkt. Onze adviesmodule houdt rekening met bandenmaten, gewichtsklasse en de beschikbare ruimte binnen het voertuig, zodat u altijd het juiste hulpmiddel voor optimale grip vindt.
Zijn er twee of vier sneeuwkettingen nodig?
Voor de meeste voertuigen geldt, ook bij 4×4 en vierwielaandrijving, dat er slechts 1 paar – dus twee sneeuwkettingen – noodzakelijk zijn. Sterker nog, in de meeste gevallen waarschuwen automerken in de handleiding van het voertuig dat deze alleen paarsgewijs op de voor- óf achterwielen mogen worden gemonteerd. Dit is niet alleen afhankelijk van de aandrijving van het voertuig maar ook met de beschikbare ruimte die er is. Het monteren van sneeuwketting op de niet aanbevolen wielen kan leiden tot schade aan de wielophanging, carrosserie en remsystemen van het voertuig.
Op welke wielen moet ik sneeuwkettingen monteren?
Moeten sneeuwkettingen worden aangebracht op de voor- of achterwielen? In de meeste gevallen geldt dat sneeuwkettingen op de voorwielen dienen worden te gemonteerd. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij achterwielaandrijving, dienen ze te worden gemonteerd op de achterwielen. Dit kan per merk, model en uitvoering van uw voertuig verschillen. Er zijn ook automodellen met achterwielaandrijving waar tractiehulpmiddelen alleen op de voorwielen mogen worden gemonteerd. Veelal hangt dit nauw samen met de beschikbare binnenspeling.
Bij de Tesla Model Y, Tesla Model 3, Škoda ENYAQ iV, Volkswagen ID.4, Mazda CX-60, Audi E-Tron, Audi Q4, Audi Q5 en Mercedes-Benz EQC monteert u de sneeuwkettingen altijd op de achterwielen. Heeft u een Audi A6, Volvo XC40, Lynk & Co 01, Hyundai Tucson, Kia Sportage, Renault Captur, Nissan Qashqai of Audi E-Tron? Dan mogen ze alleen op de voorwielen. Heeft u een ander model? Bekijk dan de speciale pagina’s die wij per merk en model auto hebben uitgewerkt of raadpleeg de handleiding van uw voertuig.
Waar en wanneer zijn sneeuwkettingen verplicht?
In Nederland zijn sneeuwkettingen verboden. In België zijn ze alleen toegestaan als ze noodzakelijk zijn. Winterbanden zijn het hele jaar door toegestaan in Nederland. Het is echter een beter idee om vierseizoensbanden te hebben of in de zomer ze te wisselen voor zomerbanden in verband met slijtage. In Duitsland en Oostenrijk zijn winterbanden vereist bij winterse omstandigheden, terwijl sneeuwkettingen alleen verplicht zijn bij aangegeven borden. Sneeuwkettingen zijn overigens verboden in de Albergtunnel in Oostenrijk.
Zwitserland vereist sneeuwkettingen op bepaalde wegen tussen 1 november en 30 april, terwijl Frankrijk ze alleen verplicht zijn op besneeuwde wegen. Italië heeft specifieke bergwegen waar een sneeuwkettingplicht geldt, aangegeven door verkeersborden.
In Tsjechië zijn ze alleen toegestaan op besneeuwde wegen, terwijl Denemarken ze alleen toestaat tijdens winterse omstandigheden. In Noorwegen moeten kettingen in bepaalde provincies worden meegenomen tussen 15 oktober en 1 mei, en in andere delen van het land tussen 1 november en de maandag na Pasen. In Zweden zijn winterbanden verplicht tussen 1 december en 1 april bij winterse omstandigheden.
Kun je sneeuwkettingen laten zitten?
Tijdens winterse omstandigheden kan het erg handig zijn om sneeuwkettingen op uw voertuig te laten zitten, bijvoorbeeld om eenvoudig bij liften en pistes te komen. Dit is geen enkel probleem, want sneeuwkettingen zijn hier uitstekend voor geschikt. Het bespaart bovendien tijd omdat u ze niet telkens hoeft te monteren en demonteren. Bij sneeuwsokken is dit echter anders. Deze kunnen bevriezen, waardoor ze hun grip verliezen. Daarom is het belangrijk om sneeuwsokken altijd direct na gebruik te verwijderen.
Wat is beter sneeuwkettingen of sneeuwsokken?
Ondanks dat sneeuwsokken wel degelijk hulp bieden bij het verbeteren van de grip en de remweg blijven sneeuwkettingen een beter alternatief. Er zitten enkele praktische nadelen aan sneeuwsokken. Zoals eerder aangegeven kunnen deze ’s nachts bevriezen. Tevens zijn ze lastig te monteren in diepe sneeuw en zijn ze erg gevoelig voor slijtage. De voor- en nadelen van sneeuwsokken ten opzichte van andere tractiemiddelen hebben we op een rij gezet in het artikel Sneeuwsokken als alternatief voor sneeuwkettingen.
Wat kosten sneeuwkettingen?
De prijs van sneeuwkettingen varieert afhankelijk van het type en de kwaliteit. De meest betaalbare opties beginnen rond de € 39,95, terwijl de duurdere modellen tussen de € 600 en € 700 liggen. Gemiddeld kosten de op onze webshop aangeboden tractiehulpmiddelen ongeveer € 200. De prijs wordt bepaald door factoren zoals de kwaliteit en dikte van de schakels, het gebruikte materiaal, het type spansysteem (handmatig of automatisch), eventuele velgbescherming en het type ketting (traditioneel of loopvlak). Ook het merk en de herkomst spelen een rol. Over het algemeen geldt dat hoe gebruiksvriendelijker de sneeuwketting en hoe geavanceerder de gebruikte technologie, hoe hoger de prijs.
Wat zijn makkelijke sneeuwkettingen?
De makkelijkste sneeuwkettingen beschikken altijd over een automatisch spansysteem. Hierdoor is er maar één stop nodig en is de montage een stuk eenvoudiger. De fabrikanten hebben verschillende benamingen gegeven aan deze zelfspannende systemen. Bij Pewag zijn zelfspannende kettingen te vinden in de Servo, Servomatic, Servostar en Snox series. Bij Weissenfels zijn deze herkenbaar aan de Clack&Go techniek. Bij König zijn de CS-series, CG-series, XG-series en de Easy-Fit voorzien van een automatisch spansysteem. Dit geldt ook voor de Reflex modellen die een nog iets geavanceerder zelfspannend systeem hebben. De König EasyFit en de Konig Reflex kettingen zijn de meest makkelijke sneeuwkettingen in het gebruik.
Alle loopvlaksneeuwkettingen beschikken over een zelfspannend systeem. Deze vereisen een kleine eenmalige voorbereiding en zijn daarna zeer eenvoudig en gemakkelijk in het gebruik.